tiistai 8. toukokuuta 2012

Vetoketjubolero

 
Kesälomalla vastaani tuli pieni vaatekauppa, jossa silmiini pisti yksinkertainen kotelomekko vetoketjusomisteella: puolikas vetoketju oli kierretty pääntien ympäri ja koottu ruusukkeeksi rinnan päälle. En ehtinyt sovittaa saati ostaa mekkoa, mutta ajatus vetoketjun käyttämisestä vaateompelussa jäi muhimaan. Kun sitten syksyllä kaipasin jotain uutta juhlavaatetta, päätin kokeilla vetoketjulla koristelua. Mekon sijasta valmistin boleron, jotta valmis työ olisi monikäyttöisempi.



Kaavan boleroon tein omasta puvun peruskaavasta, joka on ollut jokseenkin sopiva kouluajoilta. Tein lakanakankaalle proton, jonka sovitin ja tein tarvittavat muutokset. Vetoketjua pyörittelin aika monta kertaa, ennenkuin se alkoi näyttää sopivalta koon ja korkeuden puolesta. Boleron reunat huolittelin vinonauhalla, samoin kuin vetoketjun ”kierrettävän” osuuden. Vetoketjuruusukkeen ompelin kiinni miehustaan käsin muutamalla pistolla, jotta ompeleesta tuli mahdollisimman huomaamaton.

Boleron materiaalina oli musta puuvillasatiini; helppo ja siisti kangas ommella. Joskin nuken päällä bolero näyttää hieman ryppyiseltä, liekö ollut laiska silittäjä.. Työ valmistui yhdessä illassa, sillä apuna oli peruskaava sekä ommeltavaa melko vähän.

2 kommenttia:

  1. Tosi upea bolero! Ja kiva blogi :) bongasin sen Petran linkistä naamakirjasta.

    -Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät! Viimeisin työ tosiaan lähteekin Lontooseen siskon mukana, saanee siellä hyvän kodin :)

      K

      Poista