keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Nappikortteja

Täällä ehdittiinkin jo kysellä joulukorttieni perään, joten luvassa olisi esittely tämän vuoden aikaansaannoksistani. En ole lähettänyt joulukortteja kuin vasta parina viime vuotena, ja vieläkään en ole oppinut tekemään niitä hyvissä ajoin valmiiksi... Muutama kortti odottaa tuossa pöydällä vielä liimausta, mutta eiköhän nuo ehdi huomisen postiin!

 

Idean kortteihin löysin jo aikaa sitten jostain nettisivuilta surffaillessani, ja sama ajatus on tullut vastaan monessa paikassa. Napit esittävät siis joulupalloja tai muita jouluisia koristeita. Ei siis mikään uusi keksintö, mutta sainpa hyödynnettyä valtavaa nappivarastoani. Olen hamstrannut nappeja muutaman vuoden, eikä niille ole oikein löytynyt järkevää käyttöä ennen tätä. Nyt sain kulutettua niitä muutaman kourallisen, eikä edes tuntunut pahalta luopua aarteistani.

Korttien tekeminen oli (nappien valinnan jälkeen) helppoa ja melko nopeaa: piirsin vapaalla kädellä hopeakynällä "langat" korttipohjaan, ja niiden päihin pienet rusetit/lenkit. Sitten liimasin lankojen päähän napit ja tein koho-Dymolla tekstit. Minulla oli sekä mustaa, punaista että sinistä nauhaa Dymoon, joten tein muutaman kortin eri värillä.


Vaikka tykkäänkin askarrella ja tehdä esimerkiksi ompelemalla hienoja yksityiskohtia, ja aion käyttää tekemiäni pitsikuvioita myös korteissa, valmistin näitä kortteja yli 20 kappaletta joten en halunnut taiteilla näiden kanssa liikaa. Kortit ovat kuitenkin mielestäni onnistuneet, ja uskonpa, ettei monenkaan kortinsaajan tarvitse kurkata kääntöpuolelle tarkistaakseen, keneltä kortti on, vaan he kyllä tunnistavat tyylini.


 

3 kommenttia:

 1. Kivoja tekijänsä oloisia kortteja!!

  VastaaPoista
 2. Millä olet liimannut napit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän askarteluissani Loctiten geelimäistä Power Flex -pikaliimaa, sillä se ei valu ja kuivuu nopeasti. Tekstiileille mielestäni ehdottomasti paras liima on Gütermannin HT2, käytän sitä esimerkiksi strassien liimaukseen.

   Poista